20 Ekim 2012 Cumartesi

Tamamlayıcı Tıp ve Fizik Tedavi :

Öncelikle tıp doktoru  ve fizik tedavi uzmanı olduğum için bu blogda sizlere eğitimini almış olduğum konularda bilgiler vermeye çalışacağım. Elbette ki öncelikle ağrısı olan veya bir rahatsızlığı olan hastalarımın tıbbi muayenesini yaparak ve gerekli tetkiklerini isteyerek rahatsızlığa yol açan nedenin tanısını koymaya çalışıyorum. Tanısı konan hastalara da gerek ilaç kullanarak gerekse de fizik tedavi uygulamalarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.
Genel olarak ilaç ve fizik tedavi yöntemleriyle yarar bulmayan hastalarıma da tamamlayıcı tıp yöntemleriyle yardımcı olmaya çalışıyorum.
Özellikle osteopati, kas iskelet sistemi ile ilgili rahatsızlığı olan hastalarımın tedavisinde çok yararlandığım  bir yöntem.Bunun dışında kraniosakral terapi ve visseral osteopati de yine tedavi etkinliğini arttıran yöntemler.
Yine eğitimini aldığım ve hastalarıma uyguladığım Refleksoloji ayak tabanından belli bölgelere parmakla bastırarak uygulanan bir tedavi yöntemi.
Tetik nokta masajı, Myofascial release, Rolfing gibi yöntemler de ağrı geçirmede yararlı yöntemler.
Şimdiye kadar saydığım yöntemler manuplatif  (elle yapılan ) tedaviler içinde değerlendirilebilir.
Bunların dışında reiki ve kuantum enerji uygulamaları daha farklı bir mekanizma ile ağrı giderme ve hastalık iyileştirmede kullanılabilecek tamamlayıcı tıp yöntemleri arasında.
Bu saydığım yöntemlerle de yeterince yardımcı olamadığım hastalarıma da EFT ( Emotional Freedom Technique ), NLP ve hipnozla yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bu konularda zamanım ölçüsünde ayrıntılı yazılar yayınlamaya çalışacağım. Sorularınız olursa yanıtlamaya hazırım. Herkese sağlıklı günler dileklerimle...


Hiç yorum yok: